De opeenvolging van wedstrijden eist zijn tol voor de Rouches. Een scan maakte gisteren duidelijk dat de onmisbaar geworden Samuel Bastien een verrekking aan de hamstring heeft opgelopen in de wedstrijd tegen Anderlecht en dit kalenderjaar waarschijnlijk niet meer op het veld te zien zal zijn.

De blessure van Bokadi begin dit seizoen gooide roet in in het eten, want hij werd beschouwd als back-up voor de twee meest defensieve middenvelders van Standard, Cimirot en Bastien. Hierdoor hebben deze twee loopwonders zowat elke minuut gespeeld, waardoor de overbelasting nu toeslaat.

Standard moet dit jaar nog drie wedstrijden spelen: woensdag in de Beker tegen Antwerp, zaterdag op Waasland-Beveren en de donderdag daarna thuis tegen Gent. Zolang Cimirot fit genoeg blijft om te starten, kan de blessure van Bastien opgevangen worden (Amallah en Mpoku kunnen dan het middenveld vervolledigen, daarnaast kan Avenatti op de 10 uit te voeten indien een kleine systeemwijziging aan de orde is). Anders moet er geschoven worden en zien we Lavalée, Laifis of wie weet zelfs Gavory of Raskin nog voor de verdediging opdraven. Hier moeten we aan toevoegen dat dat geschuif volgend weekend al aan de orde zal zijn, want Selim Amallah pakte zijn vijfde gele kaart en zal er niet bij zijn in Beveren.

Bastien is lang niet het enige blessuregeval van Standard dit seizoen. Dussenne en Bokadi zijn langdurig buiten strijd, Limbombe (die terugkeert naar FC Nantes) sukkelt al een hele tijd met een blessure na het ondergaan van een zware overtreding in een oefenpot en verder stonden onder andere Lestienne, Emond en Oulare al aan de kant. Die laatste twee aanvallers zijn momenteel ook geblesseerd, Emond een week (2 wedstrijden), bij Oulare is het onduidelijk. Eén ding is wel duidelijk: het wordt een loodzware eindejaarsperiode voor Standard.