Vrijdagavond trapten Standard en KV Oostende de 23ste speeldag al op gang, maar wij blikken nog even terug op afgelopen weekend, met als hoogtepunt de wedstrijd tussen RSC Anderlecht en Club Brugge. Er was in dat duel één speler die de aandacht naar zich toe trok en laat dat toevallig net de kersverse Gouden Schoen zijn, Hans Vanaken.

Club moest nochtans eerst achtervolgen na een doelpunt van het 18-jarige jeugdproduct van Anderlecht, Antoine Colassin, die zijn start in het Astridpark niet heeft gemist. Anderlecht leek te gaan rusten met een 1-0-voorsprong, maar vlak voor affluiten viel de 1-1 letterlijk uit de lucht. De vrije trap van Ruud Vormer raakte niet over de muur. Gouden Schoen Vanaken nam de afvallende bal heerlijk op de slof met links en zag de bal via de paal in doel belanden.

Het was een echte topper met beide ploegen die aanspraak maakten om te winnen, maar het was toch Club Brugge dat een tweede keer kon scoren, weer via de voet van Hans Vanaken. Tien minuten voor affluiten stuurde Vormer De Ketelaere het hoekje in. De Ketelaere bleef goed kijken en vond Vanaken, die met zijn linker de bal weer in doel verlengde. Zo was het toch weer een ferme mokerslag voor Anderlecht dat een erg goede reeks zal moeten neerzetten om nog aanspraak te maken op PO1.

Racing Genk won overtuigend aan de Gaverbeek en dat met een debutant: Kristian Thorstvedt. Thorstvedt is de zoon van oud Tottenham-doelman Erik Thorstvedt en de jonge Noor heeft zijn debuut voor de Smurfen niet gemist. Halfweg de eerst helft trapte hij met zijn linker de bal keihard in doel en bracht hij Genk zo op voorsprong. Ook het vervolg mocht er zijn, met enkele knappe combinaties en technische hoogstandjes.

Verder hebben we ook nog een eervolle vermelding voor Jonathan David, die tegen Moeskroen goed was voor twee doelpunten in amper drie minuten tijd. De Canadese aanvaller antwoordde zo al meteen met zijn voeten nadat hij geen ‘Belofte van het Jaar’ geworden was op het gala van de Gouden Schoen.