“Jean-Michel Aulas, oh grosse pétasse, on va tout casser chez toi!”. De voorzitter en eigenaar van Olympique Lyon is niet geliefd in Frankrijk en al zeker niet onder de supporters van rivaal Marseille. Vandaag heeft hij daar met een knap staaltje opportunisme nog een schepje bovenop gedaan. In een interview met Le Monde toonde hij zich voorstander van ‘un saison blanche‘, waarbij de Europese tickets volgens hem op dezelfde manier verdeeld moeten worden als dit seizoen. Zo zou zijn team, dat momenteel op een zevende en Europaloze stek in de Ligue 1 kampeert, volgend seizoen opnieuw in de Champions League aantreden.

Geen kampioen en geen degraderende teams. We vergeten dit seizoen gewoon, alsof het er nooit geweest is. Dat is de ideale oplossing in het kader van de Coronacrisis volgens Jean-Michel Aulas, die tevens voorzitter is van het orgaan dat de Ligue 1-clubs verenigt. Erg eerlijk lijkt zo’n beslissing niet.

Paris Saint-Germain staat met een wedstrijd minder achter de kiezen 12 punten voor Olympique Marseille en verdient een nieuwe landstitel. In de staart van het klassement bewijst Toulouse met 13 punten uit 28 wedstrijden dat het dit seizoen te min is voor de Franse hoogste divisie en geen verlengd verblijf in de competitie verdient. Stade Rennes en Lille presteren meer dan behoorlijk en zijn elk virtueel eigenaar van een Europees ticket.

Lyon werd vorig seizoen derde en ging rechtstreeks de Champions League in. Dit seizoen moet een team dat zo’n ticket wil binnenrijven de top 2 halen. De achterstand van l’OL op Marseille bedraagt 16 punten. Ook de nummers 3 (Rennes, 50 punten) en 4 (Lille, 49 punten) kennen nog een mooie voorsprong op Lyon (40 punten). Een knap staaltje opportunisme van de voorzitter dus.