Marokkaans bondscoach Vahid Halilhodžić maakte donderdag zijn selectie bekend voor de twee oefeninterlands in oktober. Twee spelers uit de Jupiler Pro League halen de 26-koppige selectie: Selim Amallah (23) van Standard en Samy Mmaae (24) van Sint-Truiden.

Voor STVV-verdediger Samy Mmaee is het een allereerste selectie voor het nationale team van Marokko. De Marokkaanse Belg met Kameroense roots kwam in het verleden reeds uit voor de jeugd- en beloftenploeg van de Rode Duivels, maar tot een selectie bij de eerste ploeg van België kwam het niet.

Mmaee – die een dubbele nationaliteit heeft – speelde zich bij Sint-Truiden in de kijker van de Bosnische bondscoach van Marokko. Hij neemt de 24-jarige centrale verdediger van de Kanaries voor het eerst op in zijn selectie.

Ook Selim Amallah is opnieuw opgeroepen voor het nationale team van Marokko. De aanvallend ingestelde middenvelder van Standard heeft reeds twee caps achter zijn naam staan. Hij mocht vorig jaar in november twee keer opdraven in de kwalificatieronde van de Afrika Cup.