Cristian Benavente keert anderhalf jaar na zijn vertrek bij Charleroi terug naar België. De 26-jarige Peruaan wordt door het Egyptische Pyramids FC voor een seizoen uitgeleend aan Antwerp, dat ook een aankoopoptie bedong.

Benavente was in de drie jaar dat hij bij Charleroi speelde (van januari 2016 tot januari 2019) goed voor 29 goals in 102 officiële wedstrijden. Pyramids FC legde anderhalf jaar geleden zes miljoen euro op tafel voor de Peruaanse middenvelder. In twaalf wedstrijden scoorde hij er drie keer. Afgelopen seizoen werd hij uitgeleend aan FC Nantes, waar hij in dertien wedstrijden niet tot scoren kwam.

Ook Nana Ampomah vervoegt mogelijk nog de troepen van trainer Ivan Leko. De 24-jarige Ghanese linksbuiten zakte met zijn club Fortüna Düsseldorf uit de Bundesliga en is bij de club slechts invaller. Antwerp vindt de drie miljoen euro die Fortuna Düsseldorf aanvankelijk vroeg voor de ex-speler van Waasland-Beveren voorlopig nog te duur.