Louis Verstraete keert terug naar de Freethiel. Nadat hij als Gent-huurling al anderhalf jaar bij Waasland-Beveren speelde, is het nu Antwerp FC die de 21-jarige middenvelder aan de Waaslanders verhuurt – mét aankoopoptie.

Verstraete is nog maar 21, maar heeft er al een pak uitleenbeurten opzitten in zijn profcarrière. Een dik jaar na zijn eerste officiële optreden voor AA Gent, in december 2016, leenden de Buffalo’s hem voor de rest van het seizoen – en later ook het seizoen 2018/19 – uit aan Waasland-Beveren. Toen hij na afloop van zijn uitleenbeurt maar weinig speelkansen kreeg bij Gent, nam Antwerp hem in januari 2021 op definitieve basis over van Gent… om hem meteen uit te lenen aan KV Oostende.

Aleksandar Vukotic (25) leek een tijdje op weg om de omgekeerde beweging te maken, maar de boomlange Servische verdediger bleef uiteindelijk bij Waasland-Beveren.

Advertentie