Santiago Colombatto keert niet meer terug naar Sint-Truiden. De 24-jarige Argentijnse middenvelder werd sinds januari verhuurd aan Club León en maakt straks definitief de overstap naar de Mexicaanse club.

STVV nam Colombatto in augustus 2019 voor zo’n 1 miljoen euro over van Cagliari Calcio, dat hem in de jaren voordien aan verschillende Serie B-clubs had uitgeleend. Onder trainer Peter Maes verdween de voormalige Argentijnse jeugdinternational op Stayen uit beeld, waarop de Limburgers hem in januari naar Mexico stuurden. Daar speelde hij naast negen competitiewedstrijden ook twee duels in de CONCACAF Champions League tegen Toronto FC.

De Kanaries recupereren met de definitieve transfer van Colombatto een groot deel van de geïnvesteerde transfersom. Eerder dit jaar deed STVV al zaken met Mexico door Pol García te verkopen aan FC Juárez.