Afgelopen vrijdag trapte Anderlecht zijn oefencampagne op gang tegen Sint-Truiden (1-1). Naast het paars-witte debuut van Wesley Hoedt en Lior Refaelov stonden ook twee jonkies aan de aftrap op de backposities. Aan de rechterkant kreeg Luca Ferrara zijn kans. Op links mocht Nayel Mehssatou zijn opwachting maken. Mehssatou maakte indruk met zijn offensieve rushes en technische kwaliteiten. Een portret van de Belg met Chileense roots.

Nayel Mehssatou wordt geboren op 8 augustus 2002 in Brussel. Zijn eerste voetbalstapjes zet hij bij Toekomst Relegem, de lokale voetbalploeg in de deelgemeente van Asse. Mehssatou speelt er bij de debutantjes wanneer FCV Dender en RSC Anderlecht hem opmerken. Na een positieve test bij paars-wit is zijn keuze snel gemaakt. Van het trainingsveld in Relegem gaat het 9 kilometer zuidwaarts richting Neerpede, het opleidingscentrum van de Belgische recordkampioen.

Hij doorloopt de jeugdreeksen van Anderlecht en maakt deel uit van de talentrijke lichting van 2002. Hij speelt onder andere samen met Marco Kana, Killian Sardella, Anour Aït El Hadj, Eliot Matazo (AS Monaco) en Jérémy Doku (Stade Rennes). Hoewel Mehssatou rechtsvoetig en veelal aan de rechterkant speelt, verscheen hij vrijdag op links aan de aftrap. Dat toont alvast de polyvalentie aan van de jonkie.

Op de Future Cup van 2019 in Amsterdam kon Mehssatou zich al eens tonen op een prestigieus toernooi. Hij raakte op de radar van verscheidene buitenlandse clubs, maar bleef Anderlecht trouw. Op 18 december 2019 tekende hij een profcontract dat loopt tot juni 2022. Youri Tielemans is een van zijn grote voorbeelden. Op een dag hoopt Mehssatou net als Tielemans door te breken in het eerste elftal van paars-wit. Die dag zal er misschien sneller zijn dan hij denkt.  

Benieuwd of Mehssatou dit seizoen de concurrentie kan aangaan met Bogdan Mykhaylichenko. De Oekraïner ontpopte zich de afgelopen maanden tot basisspeler, maar kon toch nog niet iedereen overtuigen in het Lotto Park. De kans lijkt dan ook reëel dat sportief directeur Peter Verbeke nog op zoek gaat naar een nieuwe linksachter.

Advertentie