De groepsfase van de Copa América is achter de rug. Twee van de tien deelnemers, Bolivia (0 op 12 in Groep A) en Venezuela (2 op 12 in groep B) moeten naar huis, en dat na het afwerken van 71,4% van het aantal wedstrijden in totaal op het toernooi. Favorieten Argentinië en Brazilië pakten elk 10 punten en kunnen elkaar pas tegenkomen in een eventuele finale.

GROEP A
1. Argentinië 10 (7:2)
2. Uruguay 7 (4:2)
3. Paraguay 6 (5:3)
4. Chili 5 (3:4)
5. Bolivia 0 (2:10)

GROEP B
1. Brazilië 10 (10:2)
2. Peru 7 (5:7)
3. Colombia 4 (3:4)
4. Ecuador 3 (5:6)
5. Venezuela 2 (2:6)

De twee voornaamste Zuid-Amerikaanse voetballanden deden dus wat ze moesten doen in de poulefase en ook op individueel vlak waren ‘de grote twee’ de absolute uitblinkers: toernooitopschutter Lionel Messi scoorde driemaal en gaf twee assists, bij Neymar staan de tellers beide op twee. Nu N’Golo Kanté het EK vroegtijdig moet verlaten, ligt de weg voor Messi naar de Gouden Bal misschien wel open.

In de kwartfinales moet Brazilië het opnemen tegen Chili, dat pas vierde eindigde in de A-groep. Argentinië komt uit tegen Ecuador. Het is ook uitkijken naar Uruguay – Colombia, een wedstrijd waarvan de winnaar het in de halve finale zal opnemen tegen de Argentijnen of Ecuadorianen. De laatste kwartfinale gaat tussen Peru en Paraguay.

KWARTFINALES
2 juli 23u: Peru – Paraguay
3 juli 2u: Brazilië – Chili
4 juli 0u: Uruguay – Colombia
4 juli 3u: Argentinië – Ecuador

Advertentie