In deze rubriek zetten we Belgische (en een aantal Nederlandse) supporters van ietwat atypische buitenlandse clubs in de spotlights. Vandaag trekken we naar de hoofdstad van Oostenrijk.

Hoe is je liefde voor Rapid Wien ontstaan?

Wel, door de loting van KRC Genk tegen Rapid Wien in de groepsfase van de Europa League. Toen besliste ik om te gaan kijken, weliswaar in het uitvak omdat ik natuurlijk in de eerste plaats een supporter van Genk ben. Dankzij de sfeer van de fans van Rapid Wien begon mijn liefde voor de club te groeien. Het feit dat ik de opbouw van het nieuwe – prachtige! – stadion op de voet kon volgen via de Facebookpagina van de club, heeft mijn betrokkenheid met Rapid alleen maar vergroot.

Wat maakt Rapid Wien zo speciaal?

Deze club was eerst blauw-rood (nu groen-wit) en een echte arbeidersclub. Rapid Wien is gevestigd in een van de mooiste steden van Europa. Deze club is geleidelijk aan groot geworden in Oostenrijk met zijn 32 titels en zelfs een overwinning tegen het grote Real Madrid. Ik moet wel zeggen dat het speciale er een klein beetje vanaf is omdat RB ‘S*lzburg’ de competitie in mijn ogen gewoon heeft gekocht met grof geld, maar dat terzijde. Voor de rest spelen ze redelijk snel countervoetbal en horen ze nog steeds bij de absolute top van Oostenrijk. Een wedstrijd tegen de paarse ploeg van Wien is zeer interessant om te volgen dankzij het randanimo. Wat de club ook speciaal maakt, is Blok West, omwille van hun immense vlaggenzee en geweldige vuurwerkspektakel.

Woonde je reeds wedstrijden van Rapid Wien bij?

Ik vertelde reeds over de wedstrijd die ik bijwoonde, Europees tegen Genk. Ik miste daar wel een deel van doordat ik een half oog gericht had op het thuispubliek, maar ik heb zeker gezien hoe Rapid voetbalt. Die dag in Wenen was het tegen de late namiddag tijd om naar de wedstrijd af te zakken. Eens aangekomen kon ik eindelijk het stadion zien. Tijdens de opwarming was ik al verbaasd over de sfeer. Dan ging de wedstrijd beginnen en wij konden geen tot weinig verschil maken wat de sfeer betreft. Ik sperde mijn ogen wijd open vanaf minuut 74 en 45 seconden toen ik de eerste keer ooit Rapid Viertelstunde ging meemaken. Klokslag minuut 75 in de wedstrijd en mijn haren gingen overeind staan. Geweldig hoe iedereen het voorbeeld van Blok West volgde.


Alle artikels in deze rubriek: De atypische voetbalfan

Advertentie