De Eredivisie is straks een Belg rijker. Xander Blomme maakt op het einde van het seizoen de overstap van Club Brugge naar Go Ahead Eagles. Blomme ondertekende een contract tot medio 2024 bij de club uit Deventer.

De negentienjarige verdedigende middenvelder was vorig seizoen één van de vaste waarden bij Club NXT in de 1B Pro League: hij speelde 22 van de 28 competitiewedstrijden, waarvan een groot deel als aanvoerder. Ook dit seizoen was hij een vaste waarde bij de beloften, alsook in de Youth League.

Toch was er voor Blomme niet echt een toekomst bij Club Brugge, zo liet de Eeklonaar weten op de clubwebsite van zijn nieuwe werkgever. “Ik heb me bij Club NXT heel goed kunnen ontwikkelen. Met een positief beeld kijk ik dan ook terug op die tijd, maar ik merkte dat er geen toekomst voor mij was bij de club”, aldus Blomme.

Advertentie