Marc Wilmots is niet langer trainer van Raja Casablanca. De Marokkaanse club zette de voormalige Rode Duivel aan de deur na teleurstellende resultaten in eigen land. Begin januari werd er al gespeculeerd over een mogelijk ontslag van Wilmots, maar ditmaal is het officieel.

Zo succesvol hij internationaal was, zo moeilijk het in de nationale competitie verliep. In de CAF Champions League boekte hij zeges tegen het Zuid-Afrikaanse AmaZulu en het Algerijnse ES Sétif, en in de CAF Super Cup verloor het slechts na strafschoppen van het Al-Ahly van Percy Tau. In eigen land pakte Raja Casablanca echter slechts 10 op 21 onder Wilmots. De club staat nog steeds tweede, maar wel op acht punten van leider Wydad AC.

De avonturen van Marc Wilmots worden steeds korter. Na zijn passage als bondscoach van België was hij in 2017 acht maanden aan de slag als Ivoriaans bondscoach, twee jaar later werd hij zelfs na nog geen zeven maanden ontslagen bij Iran. In Marokko hield hij het drie maanden uit.

Advertentie