De toonaangevende voetbalwebsite Transfermarkt.com kwam afgelopen week met een nieuwe update omtrent de marktwaarde van de Aziatische voetballers. De Zuid-Koreanen en Japanners spannen de kroon in het lijstje. Bij die laatste prijken er zelfs twee ex-STVV’ers bovenaan.

De Zuid-Koreanen Heung-min Son (Tottenham) en Min-jae Kim (Napoli) zijn met respectievelijk 70 en 35 miljoen euro de duurste Aziaten van het moment. Nadien volgen er twee Japanners. Daichi Kamada (Eintracht Frankfurt) en Takehiro Tomiyasu (Arsenal) hebben een marktwaarde van 30 en 25 miljoen euro. Beide spelers speelden in het seizoen 2018/19 nog samen bij STVV.

Het Japanse duo kende in Limburg een prima seizoen, waarna de stap hogerop volgde. Tomiyasu trok voor 7 miljoen euro – exclusief bonussen – naar het Italiaanse Bologna. Vorige zomer realiseerde hij zijn droomtransfer naar de Premier League. Arsenal telde zo’n 20 miljoen euro neer voor de verdediger. Kamada keerde na zijn uitleenbeurt in de zomer van 2019 terug naar het Duitse Eintracht Frankfurt waarmee hij vorig jaar de Europa League won.

Top 20

En er staat nog bekend volk in het lijstje. Met een marktwaarde van 9 miljoen euro staat Junya Ito op plaats twaalf van meest waardevolle Aziaten. De ex-flankaanvaller van KRC Genk ruilde Limburg deze zomer in voor het Franse Stade de Reims.

Ook Wataru Endo (Stuttgart) en Kaoru Mitoma (Brighton & Hove Albion) vinden we terug in de top twintig. Ex-STVV’er Endo is zo’n 6,5 miljoen euro waard, de oudgediende van Union Sint-Gillis 6 miljoen.

Advertentie