Op 4 mei, tijdens de halve finale van de Champions League tegen Real Madrid, blesseerde de kapitein van Manchester City zich aan zijn rechterdijbeen. Later moest hij een kruis maken over het EK in Frankrijk. Guardiola had gepland dat de verdediger deze periode zijn comeback zou maken, maar zijn bloedwaarden houden hem nog even in de tribune.

Volgende week gaat Kompany opnieuw binnen voor tests. Als die resultaten positief zijn, kan hij terug aansluitrn bij de groepstrainingen. De Manchester-derby tegen United en de eerste wedstrijd in de groepsfase van de Champions League tegen Mönchengladbach staan ook volgende week op 10 en 13 september gepland. Deze wedstrijden komen dus vrijwel zeker nog te vroeg.

Manchester City nam afscheid van Demichelis, Mangala en Denayer en trok met Stones maar 1 centrale verdediger aan. Guardiola lijkt dus nog altijd alle vertrouwen te hebben in zijn kapitein.

Lisa Van Looy

Advertenties