Eden Hazard lijkt bij Chelsea zijn oude vorm van 2 seizoenen geleden teruggevonden te hebben. Hoewel hij bij de Rode Duivels nog altijd niet iedereen kan overtuigen, heeft hij in Engeland zijn eerste individuele prijs al te pakken. De Belgische winger sleepte er de award van Beste speler voor de maand augustus in de wacht.

Hazard voetbalde vorig seizoen helemaal onherkenbaar en maakte pas op 23 april zijn eerste doelpunt in de Premier League. Dit seizoen nam hij onmiddellijk een vliegende start met 2 goals in 3 wedstrijden en zo komt hij juist onder Aguëro en Zlatan in de topschutterslijst. De Speler van het jaar 14/15 lijkt dus terug van weggeweest.

De andere genomineerden voor Speler van de maand augustus waren Raheem Sterling (Manchester City), Antonio Valencia (Manchester United) en Curtis Davies (Hull City).

Lisa Van Looy