In een halfvolle Kuip, een maatregel vanwege eerdere ongeregeldheden met de fans, is de eerste helft tussen Feyenoord en Manchester United nog altijd doelpuntloos. Zonder al te veel weg te geven, maar ook zonder échte kansen te creëren is het verschil tussen beide teams nauwelijks waar te nemen. Enige noemenswaardige momenten waren voor Toornstra namens de thuisploeg met een schot over na een goed lopende aanval en Martial, die even zijn cipier Karsdorp kwijt was. Weinig opwinding, maar wel zeer sfeervol in Rotterdam. Het levert vooralsnog geen goals op: 0-0 bij rust.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld nauwelijks. Net na rust werd het doel van Bradley Jones, de derde doelman van Feyenoord die Kenneth Vermeer en Warner Hahn voor even moet doen vergeten (beiden kampen met langdurige blessures) onder vuur genomen, echter zonder resultaat. De wedstrijd snakte naar een doelpunt. Na het troijka wissels van The Special One leek het alsof United het initiatief zou pakken. Maar in de 79e minuut ging het fout bij de Engelsen. Basakircoglu ontfutselde Rojo de bal en zette Morgen een aan het werk op rechts. Op randje buitenspel leg de hij de bal perfect neer voor de inkomende Vilhena: 1-0. Jorgensen was de man van de assist.

 
Daarna kwam Feyenoord nauwelijks meer onder de druk van Manchester uit. De grootste kans was voor de ingevallen Ibrahimovic, maar zijn vrije trap vanaf 25 meter werd in twee instanties gestopt door Jones. Feyenoord gooide alles in de strijd om het resultaat over de streep te trekken. De uitstekend leidende jonge Spaanse scheidsrechter maakte aan alle onzekerheid een einde. Een sensationeel begin van deze Europa League-avond werd hiermee een feit.

André van der Voort

Advertentie