Anderlecht nam het vanavond in eigen stadion op tegen FK Qabala uit Azerbeidzjan. De kleine ploeg mocht geen probleem zijn voor de Brusselse club.

Anderlecht nam het initiatief in de beginfase, maar dit leidde enkel tot halve kansjes.
Tot de 14e minuut Hanni de bal doorlaat en Teodorczyk hem mooi in de winkelhaak schiet, 1-0. Kort na het doelpunt moet Youri Tielemans al naar de kant door een blessure na een duel, Badji is zijn vervanger.
Lang kan Anderlecht niet genieten van de voorsprong. Na zwak verdedigen kan Dabo de 1-1 binnenduwen. Kort erna weer dezelfde Dabo met een grote kans, Nuytinck kan nog net op tijd afblokken.

 

Bij Anderlecht begint Stanciu wat beter te draaien op het middenveld, met een paar kanjes tot gevolg, maar de keeper van Qabala blijft attent. Net voor rust is het dan toch raak voor Anderlecht, een counter via Acheampong, hij legt de bal af, Santos werkt in eigen doel. Met 2-1 gaan we rusten.

 

In de tweede helft blijft Anderlecht domineren. Er komen kansen voor Stanciu en Chipciu, maar het doelpunt blijft uit. Een kwartier voor tijd komt Capel erin voor Chipciu en Teodorczyk krijgt nog een applausvervanging na een goede wedstrijd.
In de 77e minuut proberen de Brusselaars het nog eens met een voorzet van Stanciu en Capel legt de bal in doe: 3-1. Ook meteen de eindstand in deze wedstrijd.
Anderlecht doet wat het moet en kan met een goed gevoel werken richting de wedstrijd van zondag op Genk.

Heymans Andy

Advertentie