Al vroeg komt Panathinaikos op voorsprong, binnen 5 minuten weet Ajax het zichzelf weer ontzettend lastig te maken. Onana bokst de bal laag in de voeten van Zeka, vervolgens hoeft Marcus Berg, de voormalig speler van onder andere FC Groningen en PSV, alleen nog maar zijn voet er tegen te zetten. 1-0 voor de Grieken!

 

Ook een kwartier na de goal blijft Ajax slordig en nonchalant. Passes komen niet aan, posities die niet worden bezet, een tekenend beeld voor het Ajax van dit seizoen. Er staan 34 minuten op de klok als Ajax hetzelfde spel hanteert als de voorgaande minuten, maar wanneer de bal uit de kluts voor de voeten van Traoré valt is het raak, 1-1! Goed afgemaakt door de huurling van Chelsea!

 

In de 2e helft valt Panathinaikos volledig weg, maar de Amsterdammers laten hetzelfde zien als in de 1e helft. Als in de 65e minuut Mitchell Dijks de 16-meter inkomt en wordt vastgehouden, legt de scheidsrechter de bal op de stip. Klaassen mist, maar Riedewald weet dit uit de rebound weer recht te zetten. 1-2! 2 minuten later pakt Ivanov een rode kaart, niet de eerste uit deze wedstrijd, want ook kersverse aankoop Hakim Ziyech pakt een domme 2e gele kaart. In minuut 2 van de extra tijd wordt de 3e rode kaart getrokken, Mubarak is degene die hem pakt.

Ajax pakt dan wel een knappe zege, maar heeft genoeg om over na te denken. Zondag speelt de ploeg van Bosz een uitwedstrijd tegen Heracles Almelo.

Advertentie