Na het corruptieschandaal rond de vorige bondscoach Sam Allardyce, moest Gareth Southgate de Engelse nationale trots (tijdelijk) onder zijn hoede nemen. Zijn eerste test bestond erin om tegen de amateurs uit Malta de 3 punten te pakken en als het even kon, ook met flitsend voetbal. Deel 1 lukte, deel 2 bleek een stuk lastiger.

Engeland had moeite met het lage verdedigende blok van de nummer 176 van de wereld en creëerde bitter weinig kansen. Het was pas op het half uur dat Daniel Sturridge de score kon openen. Toen 10 minuten later Dele Alli de 2-0 op het bord zette, leek een eventuele galavertoning in de 2e helft er wel in te zitten, maar ook daarin konden de Engelsen niet overtuigen. Malta leek tevreden met een kleine nederlaag en Engeland miste inspiratie om iets mooi te laten zien. De volgende bondscoach zal nog veel werk hebben om deze ploeg te laten swingen.

Michiel de Wolf

Advertentie