In het seizoen 2011-2012 verzekerde Anderlecht zich opnieuw van de titel nadat het het jaar ervoor nog de titel aan KRC Genk moest laten. De titel was ook de eerste in een reeks van 3. Maar weet u waar de basisspelers van toen nu hun brood verdienen? Wij zochten het uit. 

Silvio Proto: De doelman groeide uit tot een Anderlechticoon, maar verkoos toch andere oorden op te zoeken afgelopen zomer. Des te verrassender was dat hij Anderlecht inruilde voor een binnenlandse concurrent. Proto verdient nu zijn brood bij KV Oostende.

Behrang Safari: De linksback kon zich nooit opwerken tot een vaste titularis, maar kan toch terugkijken op een mooi palmares dat hij in 2 seizoenen bij elkaar voetbalde. Na 2 opeenvolgende landstitels verkoos hij echter om in de zomer van 2012 naar Bazel te vertrekken. Sinds dit seizoen is hij actief bij het Zweedse Malmö.

Roland Juhasz: De centrale verdediger speelde meer dan 200 wedstrijden voor RSC Anderlecht, maar vertrok in januari 2013 terug naar zijn geboorteland. Juhasz komt nu uit voor het Hongaarse Videoton.

Cheikhou Kouyaté: Deze polyvalente speler kon ook op het middenveld uit de voeten, maar stond in de match waarin Anderlecht de titel veroverde centraal in de defensie. Hij lag maar liefst 6 seizoenen onder contract bij de Brusselaars en was vooral in zijn laatste jaren een absolute sterkhouder. Versierde in 2014 dan ook een droomtransfer naar West Ham United.

Dennis Odoi: De Leuvenaar kon nooit een vaste basisplaats veroveren, maar speelt nu wel bij een prachtige traditieclub in de Engelse 2e klasse. Vertrok eerst nog naar Lokeren, maar speelt nu dus bij Fulham F.C.

Lucas Biglia: De middenvelder streek in 2006 neer in het Astridpark en bleef er tot 2013. Veroverde er 4 landstitels en een beker van België, alvorens naar het Italiaanse Lazio Roma over te stappen.

Sacha Kljestan: De Amerikaan speelde 5 seizoenen voor de ploeg uit de hoofdstad en won er 3 titels. Hij vertrok in 2015 terug naar de Verenigde Staten om te gaan voetballen voor de New York Red Bulls.

Kanu: Deze stevige Braziliaan verliet in Februari 2013 Anderlecht voor het Russische Terek Grozny. Speelt nu in Thailand bij Buriram Utd.

Guillaume Gillet: De Luikenaar speelde 8 seizoenen voor Anderlecht, maar koos in 2014 voor een uitleenbeurt aan het zonnige Bastia. Verkaste een jaar later definitief naar Frankrijk, maar wel naar een andere club: FC Nantes.

Dieumerci Mbokani: De spits speelde bij een hele lijst clubs in verschillende landen, maar lijkt nu zijn draai in de Premier League gevonden te hebben. Speelde een goed seizoen bij Norwich en probeert dat nu te herhalen bij Hull City.

Milan Jovanovic: De enige speler in deze lijst die op pensioen is. Hing in 2013 zijn voetbalschoenen aan de haak en eindigde zijn carrière bij Anderlecht.

Ariel Jacobs: Vertrok in 2012 bij Anderlecht met een titel en trainde vervolgens nog Kopenhagen en Valenciennes. Stopte in 2014 met het trainerschap.

Michiel de Wolf