PSV speelde ongeveer anderhalve week geleden alweer haar honderdste wedstrijd in de Champions League. De wedstrijd werd gespeeld in Rostov aan de Don tegen het verrassend geplaatste FC Rostov. Het duel eindigde in een voor vele PSV-fans teleurstellend 2-2 gelijkspel. Het mooie aan al die honderd wedstrijden van PSV in het kampioenenbal is dat Mart van den Heuvel (teammanager PSV) bij al die honderd wedstrijden langs de lijn zat.

Mart van den Heuvel was er bij de eerste wedstrijd van PSV in de Champions League al bij. De eerste wedstrijd in het prestigieuze bekertoernooi werd met 0-2 gewonnen van Vilnius uit Litouwen. Nu, 24 jaar later, zat Mart van de Heuvel nog steeds langs de lijn tijdens de honderdste wedstrijd.

Wanneer je aan PSV denkt, denk je toch al snel aan Mart van de Heuvel. Het vele werk dat hij voor PSV deed en doet is gewoonweg fantastisch te noemen. De belangrijkste taak van een teammanager is om ervoor te zorgen dat alles rondom het eerste elftal op rolletjes loopt, zodat de hoofdcoach (Philip Cocu) zich volledig kan richten op het voetbal. Daarnaast nam Mart nieuwe spelers onder zijn hoede en helpt hij ze met het aanpassen aan de nieuwe cultuur, nieuwe woonomgeving, maar natuurlijk ook aan hun nieuwe club.

Mart ademt PSV. Hij is al zo lang verbonden aan de landskampioen, dat hij gewoon niet meer weg te denken is. Mart is simpelweg fantastisch voor PSV. Het zal daarom ook wel even wennen worden wanneer hij niet meer rond zal lopen bij PSV. Hopelijk duurt dat nog wel even en blijft hij nog jaren verbonden aan PSV. Mocht hij toch besluiten er eerder mee te stoppen, vind ik dat hij alsnog een meer dan waardig afscheid verdiend.

Stan Damen