Lierse heeft zondagavond in 1B een overwinning behaald tegen Antwerp. Het was een pot waar vooral de spelers van Lierse hebben bewezen wat ze waard zijn, en waar ze zich terug hebben laten zien na de 1 op 6 tegen Roeselare en Cercle Brugge.

De eerste 10 minuten bestonden vooral uit veel slordigheden aan beide kanten. Veel passes die niet aankwamen, waardoor er heel veel middenveldspel was in die eerste minuten. Na de slordige openingsfase komen eindelijk enkele kansjes. De eerste echt grote kans kwam er via Masika, die in het zijnet trapte. Dit bleek echter maar een klein voorsmaakje voor zijn volgende actie.

Weer via de rechterflank, Colpaert voorbij en dit keer een voorzet die door Antwerp-verdediger Biset in eigen doel wordt gekopt. Hiermee komt Biset (ongewild) samen met Benson op plaats 3 in de topschuttersstand van Lierse, dankzij zijn 2e owngoal tegen Lierse dit seizoen. Na dit doelpunt werd er toch meer en meer gedomineerd door de thuisploeg, die een zeer strakke verdediging had neergezet. 2 keer konden de meegereisde Antwerpsupporters even hopen op een gelijkmaker, maar een kopbal naast de paal door Vleminckx en een afstandsschot van Omolo, gered door doelman Vanhamel, waren toch niet genoeg om de stand weer gelijk te brengen, waardoor 1-0 de ruststand was.

De 2e helft begon net zoals de hele eerste helft verliep, Lierse dat controleerde en af en toe eens kon prikken op de tegenaanval. Op een paar kansen na, van onder andere Kasmi en Benson. kwamen beide teams niet echt meer voor doel met grote kansen. Tot in minuut 77 Vanhamel een bal diepstuurde richting De Belder, die Corryn makelijk voorbij dribbelde tot in de 16. Corryn wilde de bal wegtikken, maar raakte hierbij de enkel van De Belder, waardoor scheidsrechter Bert Put resoluut naar de stip wees. De Belder zette zich achter de bal en legde de wedstrijd in de beslissende plooi.

De laatste 10 minuten, waarin Antwerp nog heel veel druk naar voren zette, werden goed gecontroleerd door de Lierseverdediging, waardoor de 2-0 op het bord bleef staan. De uitslag is zeker een terechte uitslag in een wedstrijd waarin Lierse zich duidelijk als de sterkste naar voor duwde. Antwerpcoach Fred Vanderbiest gaf dit toe in de persconferentie: “We zijn vandaag voor de eerste keer dit seizoen verdiend verloren.” Door de winst tegen Antwerp en het gelijkspel tussen Roeselare en Leuven komt Lierse terug op de eerste plaats te staan in het klassement met 1 punt voorsprong op Roeselare.

Lierse heeft nu met nog 4 wedstrijden te gaan de kaarten zelf in handen voor de eerste periodetitel. Hiervoor moet het natuurlijk ook volgende week weer een knalprestatie leveren thuis tegen Union op zaterdag 15 oktober om 20:00, opnieuw op het Lisp.

Joren Taeymans