Gibraltar, was zoals verwacht, geen partij voor de Belgen. De Rode Duivels wonnen de wedstrijd eenvoudig met ruime 0-6-cijfers.

Nadat de bal amper 7(!) seconden aan het rollen was, wist Benteke België al vroeg op een 0-1-voorsprong te brengen, tevens het snelste doelpunt ooit gescoord in een WK-interland. Meunier was even later dichtbij een tweede Belgische treffer, maar zijn poging belandde tegen de paal. Na iets minder dan 20 minuten spelen eindigde een afgeweken schot van Witsel in doel, 0-2 voor de Belgen.

Nadien creëerde Gibraltar zowaar een eerste kansje. Casciaro zag zijn verdienstelijke poging in hoekschop gebokst worden door Courtois. Kort voor de rust zorgde Benteke op aangeven van Meunier voor de 0-3-ruststand.

Na de pauze wisten de Rode Duivels nog driemaal te scoren. In minuut 50 maakte Mertens er met een opwippertje 0-4 van. Enkele minuten later tikte Benteke op fraaie wijze zijn hatrick achter het steunbeen binnen (0-5). Ook Hazard pikte zijn doelpuntje mee. Hij knalde in het slotkwartier de 0-6 voorbij Gibraltar-doelman Ibrahim. Mirallas trof in de slotminuten nog het doelhout, maar scoren lukte niet meer.

0-6 is de logische eindstand. Door deze overwinning blijven de Belgen, met een vlekkeloze 9 op 9, aan de leiding in groep H.

Cédric Pollenus

 

Advertentie