De Anderlechtsupporters werden gisterenavond heerlijk verwend door hun ploeg, in de 4e speeldag ontving RSCA het Duitse Mainz, dat 9e staat in de Bundesliga. Het werd 6-1.

Na 9 minuten kon Nicolae Stanciu zich eindelijk eens bewijzen. De Roemeen werd door zijn landgenoot Chipciu op de rechterkant weggestuurd. Stanciu leek te gaan voorzetten, maar zijn voorzet waaide zowaar in de rechterhoek. De keeper van Mainz leek daar toch wel wat onzeker. 1-0.

Een verre ingooi van Mainz kon niet werden weggewerkt en De Blasis trapte het leer via Roef in doel. Na een kwartier spelen stond het dan ook 1 tegen 1.

De rest van de eerste helft ging wat rustig met een paar kansjes, tot in minuut 40. Chipciu is deze keer weg op rechts, en legt mooi klaar voor alweer Stanciu. Die twijfelde niet en trapte de bal mooi in de linkerhoek. De rusttand was 2-1.

Anderlecht putte vertrouwen uit die voorsprong en kwam met overtuiging uit de kleedkamers. Na een goed uur spelen kwam Stanciu op links. Hij wou te snel voorzetten, maar een Mainz-verdediger kon niet goed wegwerken. Youri Tielemans wist wel raad met de bal en plaatste die mooi langs de doelman. 3-1.

Dan moest men wachten tot minuut 88 tot er nog eens echt gevaar kwam. Diego Capel zette goed voor en aan de tweede paal maakte (wie anders dan) Teodorczyk zijn eerste van de avond. 4-1 leek de eindstand te worden, maar daar dacht Anderlecht anders over.

Via een mooie ééntijds-aanval kwam de bal bij Teodorczyk, die gaf in een tijd voor naar Hanni, die helemaal alleen stond. De kapitein trapte zwak tegen de doelman en tikte nog snel naar rechts, daar stond Bruno die de 5-1 op het bord zette.

In de absolute slotseconden ging de bal tegen een hand van een Mainzspeler: strafschop. Teodorczyk ging achter de bal staan en maakte zijn 2e van de avond en de 6-1.

Na deze deugddoende overwinning spoelde Anderlecht zijn kater van tegen Beveren weg en kan het met vertrouwen zondag Oostende ontvangen.

J.Vannoorden

Advertentie