Een sterk KRC Genk heeft gisteren met 5-3 verloren van Athletic Bilbao. Aduriz, die in de heenmatch Thomas Buffel nog van het plein stampte, scoorde 5 keer, 3 keer vanop de stip. De Genkse goals werden gemaakt door Bailey, Ndidi & Susic. Genk verdiende meer, maar blijft samen met Bilbao op een eerste plaats staan met 6 punten. Sassuolo – Rapid Wenen eindigde op 2-2, beide ploegen hebben 5 punten.

Genk begon goed, maar toch scoorde Bilbao als eerste. Bizot, die alweer een kleine fout maakte, ging niet vrijuit, waardoor Aduriz er 1-0 van maakte. Even later verdubbelde Aduriz de score, na een domme penaltyfout van Castagne. Genk reageerde snel op een aanval die begon bij Castagne, na een mooie actie van Pozuelo scoorde Bailey de 2-1. Even later scoorde Bilbao opnieuw vanop de stip, na een (opnieuw) domme penaltyfout van Colley maakte Aduriz een hattrick.

Genk begon de tweede helft met een doelpunt, een vrije trap van Pozuelo, Ndidi kopte binnen: 3-2. Genk had kansen maar maakte ze niet af. Na slecht verdedigd van Genk scoorde Aduriz zijn vierde van de avond: 4-2. Peter Maes greep in. Bojan Nastic, die werd gewisseld na een slechte partij, Sandy Walsh kwam en Leandro Trossard kwam voor Buffel.

Na een mooie actie van Bailey maakte Susic er weer een wedstrijd van, 4-3. Een paar minuten voor het einde kwam Karelis Samatta aflossen. De wedstrijd leek gespeeld, tot in de 93ste minuut Ndidi een fout in de zestien beging. Resultaat: de derde penalty van de avond, Aduriz maakte zijn vijfde doelpunt. Genk verdiende meer en wacht zondag een moeilijke verplaatsing naar Club Brugge.

 

Advertentie