Volgens Championat (Russisch medium) lijken PSV, Ajax en Liverpool op de tribunes te zitten voor Sardar Azmoun. Hij maakt dit seizoen indruk in de Champions League.

Sardar Azmoun mag zich verheugen op de belangstelling van de Nederlandse clubs. De Iraanse aanvaller kent tot dusver een uitstekend seizoen. Ook maakte hij al 11 goals in 16 interlands voor Iran.

Bij Rubin Kazan werd hij te licht bevonden en daarom verkaste hij vorig seizoen naar Rostov, waarmee hij een knappe tweede plaats in Rusland wist te bemachtigen. Nu in de Champions League laat hij zien wat hij werkelijk in huis heeft.

De kans lijkt echter klein dat hij naar Eindhoven zal verhuizen. Met Luuk de Jong en Jürgen Locadia heeft PSV al twee centrumspitsen in de A-selectie. Talent Sam Lammers klopt steeds nadrukkelijker op de deur. Nu Kasper Dolberg bij Ajax buitengewoon presteert en de interesse van grotere clubs doet aanwakkeren, lijkt deze optie realistischer. Ook Liverpool lijkt in de markt, maar zij lijken een vleugelspits als prioriteit te hebben boven een centrumspits.

Luc Bouwmans

Advertentie