De Zuid-Amerikaanse landenteams hebben 18 wedstrijden om in de top 5  (de 5e moet nog een dubbele ontmoeting winnen tegen een land uit een ander werelddeel) te komen en zo te mogen deelnemen aan het WK 2018 in Rusland.

Met Chili – Colombia was de eerste wedstrijd van deze nacht meteen een topaffiche. De wedstrijd bleef wel onder de verwachtingen en eindigde op 0-0. Colombia had het meeste balbezit en voetbalde de meeste kansen bijeen, al is een brilscore de juiste uitslag. De blessure van Bravo (Chili, Man. City) was, jammer genoeg, het hoogtepunt van deze wedstrijd.

Uruguay, met Suarez, deed wat het moest doen: Ecuador werd verslagen, met 2-1. Alle doelpunten vielen voor de rust. Coates opende de score al vroeg voor de thuisploeg, Caicedo maakte vlak voor rust gelijk. Eén minuut later stond Uruguay wel opnieuw voor, door een doelpunt van Rolan, waardoor ze alsnog met een voorsprong naar de kleedkamer konden. Ecuador drong nog wel aan in de tweede speelhelft, maar de wedstrijd eindigde op 2-1.

Paraguay ging thuis met zware 1-4-cijfers de boot in tegen Peru. De thuisploeg kwam al in de 9e minuut op voorsprong via Riveros, maar daarna zorgden Ramos, Flores en Cueva voor een ruime voorsprong. Tot overmaat van ramp voor Paraguay scoorde Benitez nog een own-goal, waardoor Peru ruim won met 1-4 en zo terug aansluit in het klassement.

Met Venezuela – Bolivia stond er een duel uit de staart van de ranking op het pogramma. Beide landen stoten waarschijnlijk niet door, maar dat zorgde niet voor een gebrek aan motivatie. Toch niet bij de  thuisploeg. Martinez scoorde 3 doelpunten en ook Kouffati en Otero vonden de weg naar het doel: 5-0.

Dan zijn we aanbeland bij dé wedstrijd van de speeldag: Brazilië – Argentinië. De bezoekers staan niet in de top 5 en moeten dringend punten pakken. Higuaín kreeg de voorkeur op Agüero, met Di Maria en Messi in steun. De eerste goal van de wedstrijd was prachtig: Coutinho knalde vanop 18 meter naar doel, buiten het bereik van doelman Romero. Voor de rust had Neymar twee goede kansen om de tussenstand te verdubbelen. Eerst trapte hij op de paal, maar enkele minuten later was het wel raak. Oog in oog met Romero maakte hij het goed af: 2-0. Agüero mocht in de twee helft naast Higuaín spelen, maar het was Paulinho die, namens de thuisploeg, de derde goal van de wedstrijd tegen de netten trapte. 3 tegen 0 en dat was ook de eindstand.

Het klassement na 11 wedstrijden:

img_9318

Wout Ectors

 

Advertentie