Wekelijks staat hij in de basis bij Club Brugge, hij is zich aan het bewijzen in België en ontwikkeld zich tot een internationale verdediger.

De geboren Zaandammer begon zijn carrière in de jeugd bij de plaatselijke Hellas Sport. Daar was AFC Ajax zijn talent al opgevallen. Ajax nam hem op 8-jarige leeftijd over van Hellas en daar bewandelt hij de gehele jeugdopleiding tot aan de senioren. Hij doorliep alle jeugdelftallen van het Nederlands Elftal én Ajax. Het was meteen duidelijk dat Stefano het talent bezat om later een professionele nationale en misschien wel internationale voetballer te worden. Het gegeven dat hij al deze jeugdelftallen doorlopen heeft (en ook die van Ajax) zegt genoeg over zijn kwaliteiten.

Vooral in de NextGenSeries oftewel de Champions League voor jongeren onderscheidde hij zich door in de finale met een fenomenale vrije trap te scoren. De weg naar de senioren was ingezet.

In oktober 2012 op 19-jarige leeftijd maakte Denswil zijn debuut voor de hoofdmacht van de Amsterdammers. Gelijk betaalde hij het vertrouwen van de trainer uit door te scoren in zijn debuutwedstrijd. Een grote toekomst lag voor hem.

Nadat Toby Alderweireld naar Atlético Madrid verkaste, lag de weg open voor Denswil. Hij begon het seizoen 2013/2014 als basisspeler langs Niklas Moisander. Hij pikte uiteindelijk maar 22 wedstrijden mee in de hoofdmacht en bleef steken op die ene goal in zijn debuutwedstrijd. Hij had wel zijn debuut in de Champions League gemaakt tegen Barcelona, heeft Balotelli verdedigt in de wedstrijd tegen AC Milan en speelde tegen Celtic (waarin hij een penalty veroorzaakte).

In december 2014 werd bekend dat Ajax zijn contract niet wilden verlengen en daarom kreeg Denswil een transfervrije status. Deze bracht hem naar een contract voor 3,5 jaar bij Club Brugge. Dit is een gouden schot in de roos gebleken. Inmiddels is hij kampioen geworden met Club Brugge en speelt hij ook met deze club in de Champions League.

Hij combineert kracht met de snelheid die hij heeft en op deze manier is het voor een aanvaller zeer lastig om hem te verschalken. Ook zijn tackels zijn van buitengewoon hoog niveau en daarnaast beschikt hij over een groot voetballend vermogen voor een verdediger. Dit maakt hem de ideale centrale verdediger van dit moment. Krachtig, snel, hard en vooral voetballend goed.

Een transfer naar het buitenland is zeker niet ondenkbaar voor deze Nederlander die zich in België exceptioneel aan het ontwikkelen is. Het wachten is op een club die toehapt en Denswil zijn volgende stap in zijn carrière gunt.

Luc Bouwmans

 

Advertentie