Gábor Király, velen zullen voor het afgelopen EK niet van hem gehoord hebben. Na dat EK kende ineens iedere voetballiefhebber hem. Kiraly speelt iedere wedstrijd in een joggingbroek vanwege een bijgeloof dat hij verbonden heeft aan die speciale broek. Kortom, Kiraly is een aparte verschijning op het voetbalveld. Gisteren speelde hij zijn laatste wedstrijd voor het Hongaarse voetbalelftal.

De 40-jarige sluitpost verdedigde vooral het doel van Engelse en Duitse clubs. Zijn totaal aantal interlands voor Hongarije strandt op 108. Király keepte van 1998 tot nu voor het Hongaars elftal.

Király wordt natuurlijk vooral gekenmerkt door zijn grijze joggingbroek. Daar doe je hem eigenlijk te kort mee. Hij heeft namelijk twee ‘titels’ op zijn naam staan. Király is recordinternational van Hongarije én de oudste speler ooit op een Europees kampioenschap.

Király kreeg een zogeheten afscheidswedstrijd. In het oefenduel met Zweden gisteravond werd hij na 29 minuten gewisseld en kreeg hij een staande ovatie van de naar het stadion gekomen Hongaarse voetbalfans. Király heeft het afscheid gekregen dat hij verdiend. Gábor Király, een grootheid in het Hongaarse voetbal.

Stan Damen

Advertentie