In Zuid-Amerika stond de voorbije nacht een nieuwe speelronde op het programma. 10 landenteams strijden voor een plekje in de top 5, met als doel kwalificatie voor het WK.

Bolivia stond voor deze speeldag laatste in het klassement. Tegen Paraguay deden ze het wel goed. Zelfs na de rode kaart voor Valverde waren ze de betere ploeg. Gomez (Paraguay) werkte de bal in eigen doel: 1-0. Dit was ook de eindstand. Bolivia springt zo opnieuw over Venezuela.

Ecuador doet het tijdens deze kwalificatiecampagne erg goed en die positieve lijn werd tegen Venezuela doorgetrokken. Doelpunten van Mina Meza, Bolanos en E. Valencia zorgden voor een knappe 3-0-overwinning.

Chili en Uruguay behoren tot de betere teams en zouden beide naar het WK moeten gaan. In een onderling duel werd het 3-1. Cavani opende al vroeg de score, maar Vargas en Alexis Sanchez (2) zorgden voor de drie punten. Chili springt zo over Colombia en in de top 5, Uruguay blijft tweede.

Argentinië moest punten pakken in de topper tegen Colombia. Messi en co stonden niet in de top 5, erg verrassend als vice-wereldkampioen. Na 10 minuten toverde Messi een magistrale vrije trap in doel: 1-0. Even later gaf hij een assist voor Pratto, die voor een dubbele voorsprong zorgde. In minuut 84 gaf Messi nog een assist, dit keer was Di Maria de doelpuntenmaker. Door deze 3-0-overwinning nestelt Argentinië zich in de top 5.

In en tegen Peru ging Brazilië gewoon door op hun elan. De thuisploeg had geen schijn van kans. Gabriel Jesus en Augusto vonden de weg naar doel, het werd 0-2.

img_9356

Wout Ectors

 

Advertentie