Vincent Kompany is (alweer) geblesseerd. Dat maakte Pep Guardiola (waarover wij ook een win-actie organiseren op onze Facebookpagina: LEES MEER ) op de persconferentie in Mönchengladbach bekend vandaag. Kompany heeft een blessure aan de knie en mist dus sowieso de Champions League-ontmoeting tussen Manchester City en Borussia Mönchengladbach van woensdagavond. 

De Cityzens rekenen dat Kompany 3 à 4 weken out zal zijn. Hoelang is niet precies duidelijk. Wat wel duidelijk is, is dat er een ligament in de knie geraakt is na de botsing met doelman Bravo tijdens de match Crystal Palace – Manchester City. Hij kreeg de knie van Bravo tegen zijn slaap. Vincent verliet een paar minuten later suf het veld, daarna bleek dat Kompany ook een knieblessure had opgelopen.

Opvallend: Kompany was nog maar net genezen van een andere blessure. Hij deed niet mee met de Rode Duivels tegen Nederland en Estland nadat hij zich blesseerde tijdend de opwarming in Amsterdam. Of Kompany er ooit echt nog bovenop komt, is de hamvraag.

Lars De Coster

 

Advertentie