Na Frank Lampard en Steven Gerrard houdt ook Didier Drogba het voor gezien in de MLS. Hij heeft 1,5 jaar bij Impact de Montréal gespeeld, waarin hij in 33 wedstrijden 21 goals wist te scoren.

Didier Drogba heeft besloten er mee te kappen bij les Bleus de Canada, de club die hem vorig jaar als held onthaalde. Hij kwam  aan op het vliegveld in Montréal, waar zo’n 350 fans hem opwachtten met sjaals, spandoeken en luid gedrum. Het zag er hoopvol uit.

En hoopvol was het zeker! Didier haalde in zijn eerste jaar in de MLS al de play-offs, maar wist niet verder te komen dan de eerste ronde. Nadat ze waren uitgeschakeld, nam hij een wat lange vakantie, iets té lang als je het de fans vraagt, want Didier miste het voorseizoen in Tampa Bay.

In zijn tweede jaar ging het allemaal weer vlekkeloos. Montréal wist weer de play-offs te bereiken, alleen kwam nu weer de arrogantie van Drogba naar boven. Hij werd op de bank geplaatst tegen de NY Red Bulls en daar was hij het niet mee eens. Dus besloot hij om maar niet op te komen dagen op de dag van de wedstrijd. Een speler als Drogba kun je dan niet uitkafferen in de media en werd er dus gesproken van een ”misverstand”.

Toch kunnen we nog even van hem genieten, aangezien Montréal gisteren 3-2 wist te winnen van Toronto in de eerste van de twee wedstrijden.

Niels Bouwmans

Advertentie