PSV heeft in de Champions League met 2-0 verloren bij Atlético Madrid, dat al
zeker was van de achtste finales. Voor een vervolg in de Europa League moet
PSV nu thuis zien te winnen van Rostov.

PSV begon zonder Luuk de Jong. Hij werd gepasseerd en daardoor speelden Bergwijn en Pereiro voorin. PSV dreigde in de beginfase overlopen te worden door Atlético, dat binnen tien minuten al drie kansen kreeg. Gameiro en Griezmann schoten maar net naast en een kopbal van Godin belandde in de handen van doelman Zoet.  

De beste kans was echter voor Pereiro, die na een voorzet van Bergwijn iets te lang treuzelde. Griezmann kon hem net genoeg hinderen toen hij doelman Oblak onder vuur nam.

Kort voor rust voorkwam Willems met een last minute-ingreep dat Gameiro kon scoren en net na rust zeilde een kopbal van verdediger Giménez rakelings naast. Door een fout van Pröpper wist Gameiro even later wel te scoren.Met een schot in de verre hoek passeerde hij Zoet. 

Griezmann besliste daarna de wedstrijd met de 2-0. Daardoor was het doel voor de Spaanse ploeg, groepswinnaar worden, wel bereikt. Bij een nederlaag was dat pas bij het duel van Atlético bij Bayern beslist. Na de treffer van Griezmann geloofde Atlético het wel. Ze speelden de wedstrijd rustig uit. PSV probeerde nog wat, maar maakte het niet meer spannend. Gameiro trof met een kopbal nog wel de lat.

Luuk Kempen