Nadat het nieuws naar buiten kwam dat Gerrard, Lampard en Drogba uit de MLS vertrekken, worden er alweer nieuwe grote namen genoemd om naar Amerika te vertrekken. Eén van hen is Sami Khedira.

Sami Khedira, die in 2014 wereldkampioen werd met Duitsland, staat in de belangstelling van 3 grote clubs in Amerika. De 29-jarige middenvelder heeft nog een contract tot medio 2019 bij ”De Oude Dame”, maar als dat afloopt willen ze hem graag naar binnen slepen.

LA Galaxy is de eerste kandidaat. Zij hebben nu Steven Gerrard verloren en hun middenveld loopt ook aardig leeg. Ze willen dat gat graag opvullen door Sami Khedira een DP-contract te geven. Een DP-contract is een contract dat elke club 3 keer mag geven en dan is je salaris hoger dan het salarisplafond van de ”normale” spelers. Hiermee kan Khedira meer gaan verdienen dan bij Juventus. Hij kan dan met namen zoals Dos Santos, Van Damme en Cole spelen.

De tweede club is NYCFC. Nadat Frank Lampard zijn vertrek had aangekondigd en Andoni Iraola zijn voetbalschoenen aan de wilgen heeft gehangen, werd er al snel gespeculeerd in de ‘Big Apple’. Namen zoals Schweinsteiger, Lahm, Terry en Nasri worden genoemd, maar NYCFC heeft aangegeven interesse te hebben voor Khedira. Zij willen de 29-jarige international aantrekken, omdat hij onder de 30 is en dus nog een aantal jaar door kan gaan. NYCFC heeft ook een DP-contract over en kan dat dus geven aan Khedira. Fans zijn hier tegen, zij willen graag een jonger middenveld en Casillas aantrekken, maar daar ziet de club dus niets in.

De derde en laatste club is New York Red Bulls. De Red Bulls hebben geen reputatie opgebouwd van grote namen contracteren. De enigste grote speler die zij hebben gehad is Thierry Henry. Toch wil dat niet zeggen dat dat meteen slecht is. De Bulls doen ieder jaar, met niet al te grote namen, mee voor het kampioenschap. Toch streven zij ernaar toch een keer een kampioenschap te winnen en willen ze dat doen door hun middenveld te verbeteren. Alhoewel ze een prima middenveld hebben met Kljestan en McCarthy, willen ze toch een sterkhouder. NYRB heeft ook een DP-contract klaarliggen, omdat Sean Wright-Philips waarschijnlijk zal vertrekken.

Time will tell voor welke club Sami zal kiezen, misschien gaat hij wel lekker in Europa blijven of naar China of Qatar. Wie weet.

Niels Bouwmans

Advertentie