Na het verschrikkelijke nieuws van deze morgen, volgt er een wereldwijde golf van solidariteit. Zo wil Atletico Nacional (de tegenstander van Chapecoense) de beker aan de Brazilianen schenken. Maar ook uit Europa krijgt Chapecoense steun.  

Zo gaat het gerucht rond dat PSG 40(!) miljoen euro wil schenken aan Chapecoense, een groot gebaar van de Parijzenaars. Maar ook de Braziliaanse voetbalwereld wil Chapecoense steunen. Zo willen de voorzitters van de andere Braziliaanse clubs dat:

  1. Chapecoense mag in het seizoen 2017 gratis spelers lenen van alle andere ploegen.
  2. Chapecoense mag in de komende 3 seizoenen niet degraderen, als ze op een van de laatste plaatsen eindigen en dus zouden degraderen, wordt de 16de gedegradeerd.

Ook Braziliaanse voetbalploeg Corinthians wil Chapecoense steunen, ze bieden elke speler die Chapecoense ook maar wil, gratis aan voor de komende 3(!) seizoenen! Respect!

Maar ook Atletico Nacional komt groots uit de hoek, zo willen de Colombianen de beker schenken aan Chapecoense.

Chapecoense bedankt iedereen voor de vele steunbetuigingen en postte dit hartverscheurende filmpje op hun Twitterpagina:

Vertaling van de Portugese tekst: De laatste beelden van onze strijders. #SterkteChape

Een filmpje dat door merg en been gaat…

Maar ook uit België vloeien de steunbetuigingen richting de Brazilianen.

Ook de redactie van Door Fans Voor Fans wil haar oprechte medeleven betuigen richting alle familieleden, vrienden en fans van de slachtoffers.

L. De Coster

Advertentie