Afgelopen zondag hebben de Seattle Sounders zich voor het eerst gekwalificeerd voor de finale van de MLS Cup. Welke Canadese grootmacht wordt hun tegenstander?

De tweede wedstrijd staat alweer op het programma voor de aartsrivalen, voor een plek in de finale van de MLS Cup. Montréal had de eerste wedstrijd thuis gewonnen, hiervoor hadden ze veel hulp van de fans, want ze huurden het Olympisch Stadion af voor die wedstrijd. 67.00o fanatieke Canadezen maakte samen 103 decibel aan om hun club te steunen. Montréal kwam toen op een 3-0-voorsprong, maar vergooide deze al snel naar 3-2.

Toronto FC: Toronto heeft het het hele jaar goed gedaan, nooit zijn zij in gevaar geweest om de play-offs niet te halen. Dat komt vooral door de MLS MVP van 2015 Sebastian Giovinco. Hij vormt samen met Michael Bradley (oud-speler Heerenveen en AS Roma) en Jozy Altidore (oud-speler AZ en Sunderland) een perfect trio om iedere verdediging bang te maken. Ze spelen gedurft voetbal, door met opstellingen als 3-5-2 te gaan spelen, en tegen NYCFC speelde ze zelfs 3-6-1. Zij hebben 2 uitgoals en die kunnen erg bepalend zijn.

Impact de Montréal: Les Bleus hebben ook nooit hoeven te vrezen voor een plek in de play-offs. Zij waren dominant in de eerste helft van het seizoen en hebben een tijd lang eerste gestaan. Zij moeten het niet hebben van Drogba, zoals je misschien zou denken. Nee, zij hebben werkpaarden in het team die het vuile werk doen en tot het bittere eind gaan. Dat zijn vooral Piatti, Shipp en Oduro, dé smaakmakers van de club uit Quebec. Zij staan voor en zijn ook favoriet voor deze wedstrijd, maar in de MLS weet je het nooit.

De Seattle Sounders-fans hopen op Montréal als tegenstanders. Seattle verloor namelijk eerder dit seizoen van Toronto en speelde gelijk tegen Montréal.

De wedstrijd vindt plaats in de nacht van 30 november/1 december om 01:00

Niels Bouwmans

Advertentie