Op 31 augustus trok Laszlo Köteles de deur van de Luminus Arena achter zicht dicht, de Hongaar werd er na 7 jaar door Peter Maes naar de exit gestuurd. Morgen staat echter het bekerduel Waasland Beveren – KRC Genk op het menu, Köteles speelt zo voor het eerst tegen ‘zijn’ Genk.

7 jaar, zo lang speelde Laszlo Köteles voor KRC Genk. In het totaal goed voor ongeveer een 200 wedstrijden voor Genk. Köteles werd er kampioen in 2010-2011, ook al speelde hij niet, won het jaar erop de Supercup en 2 jaar later  ‘de Beker Van België’. Hij speelde zowel in de Champions League als in de Europa League met Genk.

Vorig seizoen verloor hij de concurrentie met Marco Bizot, waardoor hij niet meer in de plannen van Peter Maes paste. Nu wordt hij uitgeleend tot het einde van het seizoen aan Waasland-Beveren, waar hij zaterdag door de afwezigheid van Schrijvers & Seck kapitein was, in 12 wedstrijden kreeg hij wel al 18 tegengoals. Maar als je zijn laatste wedstrijden zag, kan je maar één conclusie trekken: Laszlo Köteles staat er terug na een lastige periode.

In principe keert Köteles volgend seizoen terug naar Genk, want hij heeft er nog een contract tot medio 2019. Concurrent Marco Bizot zijn contact loopt af dit seizoen, het is nog niet duidelijk of zijn contract verlengd wordt, of Genk de kans geeft aan zijn jonge doelmannen Nordin Jackers & Gaëtan Coucke.

Laszlo Koteles zei dit verder nog tegen HBVL: “Mijn bloed was blauw, maar als ik op het veld sta verander ik in cool blood, ik moet alleen oppassen dat ik de bal niet naar een speler van Genk gooi”.

Wout Vranken