Vanavond staan er 5 westrijden op het programma in de ‘Croky Cup’. Genk, Waasland-Beveren, Kortrijk, Moeskroen, Tubeke, Oostende, Gent, Lokeren, Geel en Zulte-Waregem komen aan het werk.

Racing Genk maakt de moeilijke verplaatsing naar Waasland-Beveren mét Leon Bailey. De Jamaicaan kreeg de afgelopen dagen kritiek over zich heen na de uitsluiting op KV Oostende en het incident met de fans achteraf, maar Peter Maes neemt hem gewoon op in zijn selectie. De Limburgers willen vooral de 6-0-kater van afgelopen zondag in Oostende wegspoelen. Genk staat in de competite maar op plaats 8 en dus is dit een kans om volgend jaar toch in Europa te spelen.

Op hetzelfde moment is er ook nog het duel tussen KV Kortrijk en Moeskroen. De West-Vlamingen zijn goed bezig in de competitie en willen natuurlijk doorgaan. De wedstrijd start om 20u.

Daarnaast ontvangt tweedeklasser Tubeke KV Oostende. De wedstrijd start ook om 20u.

Een halfuurtje later is er dan het treffen tussen ASV Geel – de enig overgebleven ‘derdeklasser’ – en leider Zulte Waregem.

De laatste wedstrijd start om 20u45 tussen Gent en Lokeren. De Buffalo’s hebben het geluk om in eigen huis te spelen, een plek waar ze in de competitie nog geen punt lieten vallen. Aan Lokeren om daar in de Beker verandering in te brengen. Ter info: Gent won de laatste keer de beker in 2010, de Waaslanders in 2014.

Jorunn Vannoorden

Advertentie