Club Brugge moet zien dat het vanavond die verduivelde 0 wegspeelt uit het klassement tegen de Deense kampioen FC Kopenhagen. Kopenhagen is al geplaatst voor de volgende ronde in de Europa League, maar kan bij verlies van Porto zich nog plaatsen voor de volgende ronde van de UCL. Club Brugge wil straks wel haar fans bedanken door hen de drie punten te geven.

De Bruggelingen maakten in Europa vooralsnog geen indruk. Toch zijn ze niet de slechtste leerling van de klas. Dynamo Zagreb doet het nòg slechter. De Kroaten staan laatste met 0 punten, maar scoorden nog geen enkel doelpunt. Integendeel: ze kregen er al 13 om de oren. Eerlijk is eerlijk, Dynamo zit wel in een zeer sterke groep met Juventus, Sevilla en Lyon.

Michel Preud’homme legt de prioriteit bij de topper van komende zondag in het Astridpark. José Izquierdo trainde gisteren niet mee en zal straks niet meespelen. Lior Refaelov heeft dit seizoen nog geen enkele Champions League minuut versleten en wordt straks in de basiself verwacht. Ruud Vormer, die geschorst was in en tegen Leicester City, is er wel weer bij. Timmy Simons kan zijn 80e Europese wedstrijd voor blauw-zwart spelen.

Beide teams doen het goed in de vaderlandse competitie. Club Brugge staat op één punt van leider Zulte-Waregem en is bijna een jaar ongeslagen in het Jan Breydelstadion. Vorige week wist Club tegen Oostende ook voor de 50e keer op rij de netten te vinden op Olympia, een record. De tegenstander van vanavond staat stevig op kop in de Deense Superliga. De kampioen telt nu al elf punten meer dan eerste achtervolger Bröndby.

Kopenhagen neemt vanavond afscheid van Thomas Delaney. De Deense kapitein speelt zijn laatste Champions League wedstrijd voor Kopenhagen. Hij verlaat de Superliga in Januari om bij Werder Bremen aan de slag te gaan. Tom Høgli keert terug naar het Jan Breydelstadion, waar hij drie seizoenen aan de slag was tussen 2011 en 2014.

Voor Claudemir wordt het ook een blij weerzien met zijn ex-ploegmakkers. De Braziliaan speelde tussen 2011 en 2015 in de kleuren van FCK.

De wedstijd van vanavond wordt in goede banen geleid door Michael Oliver (ENG). Opvallend: Oliver floot diezelfde affiche twee jaar geleden ook al in de Europa League. De wedstrijd wordt om 20:45 op gang getrapt in het Jan Breydel Stadion.

L.Hendrickx