Geweldig dat de Champions League telkens zulke prachtige affiches kan afleveren. Vanavond om 20:45 is het weer tijd voor étalagevoetbal. Real Madrid ontvangt het Borussia Dortmund van Thomas Tuchel. Dortmund haalde twee weken geleden ferm uit met een 8-4-pandoering tegen Legia Warsaw. Real Madrid moet vanavond winnen om de leidersplaats weer te veroveren in groep F.  

 De Borussen verloren dit jaar nog niet op het kampioenenbal. In de Bundesliga gaat het hen wel wat minder voor de wind. BVB staat pas zesde en verloor al drie uitwedstrijden. In het Signal Iduna Park kan het dan weer wel een nagenoeg perfect rapport afleveren. 16 op 18 en 7 op 9 in de UCL. In de Champions League kon geen enkel team meer doelpunten scoren dan Dortmund, dat 19 goals maakte in vijf wedstrijden.

Thomas Tuchel kan vanavond naast Shinji Kagawa, Raphael Guerreiro en Roman Bürki ook niet op Mario Götze (knieproblemen) rekenen. Zo meldt de Duitse krant Bild. Aubameyang zal het de tandem Ramos-Varane moeilijk moeten maken. Marco Reus leek onzeker door een lastige verkoudheid, maar staat straks hoogstwaarschijnlijk in de basis.

Real Madrid recupereert Toni Kroos veel vroeger dan verwacht, de Duitse middenvelder was enkele weken out door een spierscheurtje in de voet. Mariano valt naast de selectie door de terugkeer van Alvaro Morata.

In de Priméra Divison heeft Real Madrid een comfortabele 6 punten voorsprong op FC Barecelona. Vorig weekend werd de Clàsico in minuut 90 beslist door kapitein Sergio Ramos, die de 1-1-eindscore op het bord zette.

De Champions League zal het nog wel even zonder de BBC moeten stellen. Gareth Bale werd tegen Sporting Clube de Portugal van het veld getrapt en zal zo’n vier maanden buiten strijd zijn.

Cristiano Ronaldo staat op vijf doelpunten van de magische kaap van 100 Champions League doelpunten. Geen enkele voetballer deed hem dit voor.

De wedstrijd wordt geleid door de Poolse scheidsrechter Szymon Marciniak.

L.Hendrickx