De Audi MLS Cup 2016 gaat tussen Toronto FC en Seattle Sounders. Beide hebben het verdiend om na jaren deze plek te bemachtigen. Laten we de clubs weer even apart nemen.

Toronto FC: Toronto heeft voor het eerst in haar geschiedenis én als eerste Canadese club de finale bereikt van de MLS Cup. Door spelers als Bradley, Altidore, Giovinco en supertalent Endoh heeft the Six zich aardig weten te vormen tot topteam. Na een thriller van een serie tegen Montréal, waar beide teams thuis met 3-2 wonnen en dus in verlenging Toronto de uiteindelijke winnaar werd met een totaal van 7-5, hebben zij verdiend deze plek weten te veroveren. Als zij winnen gaat NYCFC naar de CONCACAF Champions League.

Seattle Sounders: De Seattle Sounders hebben ook voor het eerst in hun geschiedenis de finale bereikt. Zij hebben, sinds hun start in 2009, de prijzenkast al aardig kunnen vullen met 1 Supporters Shield (eerste plaats) en 4 US Open Cups (de beker). Het enige wat nog ontbreekt is een MLS Cup. De sterren van Seattle zijn Morris, Dempsey, Alonso en misschien, de bekenste in de BeNeLux, Nicolas Lodeiro (oud-speler Ajax). Hij is deze zomer gekomen en scoort aan de lopende band. Maar de beste speler tot nog toe is Jordan Morris. Hij is als HGP getekend (uit eigen jeugd een speler naar MLS brengen) en heeft op jonge leeftijd bewezen al een sterkhouder te zijn voor zijn team.

De wedstrijd is in de nacht van 10 op 11 december om 02:00.

Niels Bouwmans