Dries Mertens is ondertussen alweer aan zijn vierde seizoen bezig bij SSC Napoli. Hij komt veel aan spelen toe, doet het goed en maakt indruk. Afgelopen weken laat hij zien misschien wel van wereldklasse te zijn. Toch wordt hij nog vaak onderschat.

Cagliari – Napoli: 0-5. De ‘grote Dries-show’ was begonnen. De kleine Belg nam drie van de vijf goals voor zijn rekening. Een onvervalste hattrick voor de geboren Leuvenaar. Hij moest het als ‘vervalste’ nummer 9 laten zien en Napoli van doelpunten voorzien. Dat is toch aardig gelukt voor de troepen van coach Maurizio Sarri. Mertens gaf zijn visitekaartje af in deze wedstrijd en laat zien toch niet zomaar een buitenspeler te zijn.

Napoli – Torino: 5-3. Nog maar een weekje later ging Mertens gewoon verder met de grote show. Maar liefst vier van de vijf goals kwamen van de 29-jarige Belg. Zijn vierde en laatste goal was werkelijk van een uitzonderlijke schoonheid. Een schitterende lob over keeper Joe Hart vanaf een moeilijk standpunt. Pure klasse en techniek kwamen daar samen in één actie.

Mertens is wellicht de meest onderschatte voetballer die er is. Wanneer je naar het Belgisch voetbalelftal gaat kijken dan denk je niet meteen aan Mertens. Grote namen als Hazard, De Bruyne, Courtois en ga zo maar door, moet hij voor zich dulden. Terwijl Mertens misschien nog wel het meeste recht heeft om in de top van dat lijstje te staan.

Mertens kwam tot dusver tot 55 interlands. Hij moest het daarin wel veelal doen met invalbeurten. Word het niet tijd voor de technische staf van de Rode Duivels dat ze Mertens wat vaker de voorkeur gaan geven?

Advertenties