De competitiebouwers zullen het niet zo gepland hebben, maar de eerste seizoenshelft van de Bundesliga eindigt met een absolute kraker. De beide koplopers, Bayern München en RB Leipzig, staan woensdagavond in Beieren tegenover elkaar. Wat kunnen we verwachten van dit treffen?

Bayern München: Bayern München heeft ook in de eerste helft van dit seizoen in de Bundesliga een berg punten bij elkaar gespeeld (36). Daar houdt het positieve nieuws echter zo ongeveer wel op. Het goede spel uit de Guardiola-periode lijkt grotendeels verdwenen; de zeges komen nu veel meer tot stand op basis van de individuele kwaliteiten van de spelers – uiteraard aanwezig in de Bayern-selectie.

De ‘Rekordmeister’ komt waarschijnlijk met deze elf aan de aftrap: Neuer – Lahm, Javi Martinez, Hummels, Alaba – Vidal, Thiago – Robben, Müller, Ribery – Lewandowski.

RasenBallsport Leipzig: ‘Die Roten Bullen’ zijn bezig aan een heel sterk seizoen (hun eerste in de Bundesliga) en staan mooi samen met Bayern op kop. Nu volgt de ultieme uitdaging voor de ambitieuze nieuwkomer: een uitwedstrijd bij het sterke Bayern München. Ondanks de prestaties van Leipzig en de iets mindere vorm bij Bayern, is de promovendus nog altijd de underdog, zo realiseerde Hasenhüttl zich ook. ‘Om te winnen in Bayern moet alles bij ons perfect lopen. Wat ik in ieder geval kan zeggen; de jongens zullen er vol voor gaan. We willen onze sterke punten ook in München laten zien.’ Leipzig speelt, mede door een handvol blessuregevallen, al wekenlang met hetzelfde elftal. Waarschijnlijk zullen de bekende elf namen ook in München aan de aftrap staan, al is linksback Marcel Halstenberg, net als middenvelder Naby Keïta, een twijfelgeval. Waarschijnlijk komt het dodelijke aanvalstrio niet met z’n drieën aan de aftrap.

Vermoedelijke opstelling Leipzig: Gulacsi – Bernardo, Ilsanker, Orban, Halstenberg – Demme, Keita – Kaiser, Forsberg – Sabitzer, Poulsen.

Het gaat in München tussen de teams die samen bovenaan staan. Desondanks is Bayern de favoriet voor de zege.

Advertentie