Toronto FC en Montréal de Impact willen beide erg graag de handtekening van Thiago Motta. De twee aartsrivalen zullen dan wel van goede huizen moeten komen.

Het idee dat deze twee clubs de handtekening van de 34-jarige Braziliaanse Italiaan willen, is niet gek. Het contract van Motta loopt deze zomer af en als contracten van grote namen aflopen, zijn de clubs uit de MLS er als de kippen bij.

Thiago Motta heeft een glorieuze carriere achter de rug. Hij speelde onder andere voor Barcelona, Atlético, Inter en nu PSG. Ook is hij Italiaans international.

Zowel Toronto als Montréal hebben een DP-contract klaarliggen. Hiermee zal hij ongeveer hetzelfde verdienen als bij PSG. Het is dus meer een kwestie van niveau dan van geld.

Toronto krijgt het wel lastig in deze deal. Toronto FC heeft namelijk het maximale aantal DP-spelers, namelijk Altidore, Bradley en Giovinco. Toronto wil daarom alleen Motta halen als Bradley wordt verkocht, want daar is interesse voor vanuit Italië. Klein lichtpuntje voor Toronto: Giovinco kan zijn landgenoot overhalen om te komen.

Montréal heeft het wat makkelijker. Didier Drogba besloot om te stoppen in Canada en dus is er een DP-contract vrij gekomen. Ook heeft Montréal een grote bonus binnengesleept door weer de play-offs te halen. Hierdoor is er wat geld vrijgekomen in de portemonnee van Montréal.

Hopelijk wordt deze transfer binnenkort rondgemaakt, want met al die vertrekkende sterren, mag er wel weer een nieuwe bij.

Advertentie