KRC Genk heeft op de tweede dag van de transfermarkt haar eerste nieuwe aanwinst aangekondigd. Sander Berge komt over van Valerenga Oslo en tekent een contract van 4,5 seizoenen.

Berge is 18 jaar en is een verdedigende middenvelder, hij moet de opvolger worden van de vertrekkende Wilfred Ndidi. Berge speelde 43 wedstrijden voor Valerenga Oslo, waarin hij 1 keer scoorde en slechts 2 gele kaarten pakte. Berge doorliep bij de nationale selecties van Noorwegen alle jeugdploegen. Momenteel is hij actief bij de U21 van Noorwegen. Berge werd in november ook verkozen tot ‘Belofte Van Het Jaar’ in de Noorse competitie. Hij verzamelde 68% van de stemmen.

Berge heerst door zijn lengte (1.93m) in de lucht. Berge onderscheidt zich met zijn spelinzicht en nauwkeurige passing, hij heeft ook een sterke linker- én rechtervoet. Berge sluit op vrijdag 06/01 aan bij de groep wanneer ze vertrekken op winterstage. Dan zal hij ook officieel worden voorgesteld. Berge neemt ook het nummer van Ndidi over, namelijk nummer 25.