Greg Seltzer, de man van MLS in Europa, maakt ieder jaar weer een lijstje met spelers die zichzelf in de kijker hebben gespeeld bij MLS-clubs. Zijn lijstje bevat altijd 11 spelers, maar deze 4 zijn het opvallendste.

Honda: Keisuke Honda heeft een mooie carrière. Van VVV-Venlo naar CSKA Moskou en nu bij AC Milan. Bij Milan is het helaas geen gelukkig huwelijk geweest. Honda’s contract loopt af, hij is 30 jaar en nog steeds international. Dit sluit perfect aan bij het profiel DP voor verschillende MLS-clubs. NYCFC, Philadelphia Union en San Jose Earthquakes lijken hem op het verlanglijstje te hebben.

Lavezzi: Lavezzi is afgelopen jaar vertrokken naar China. Helaas kampt de Argentijn met blessures en is Hebei China Fortune aan het twijfelen of ze zijn contract moeten verlengen. Een ideaal moment voor MLS-clubs om deze zure nasmaak van het Chinese voetbal weg te poetsen. Aangezien Lavezzi een aanvallende speler is, azen clubs als LA Galaxy, Minnesota United, Houston Dynamo en Chicago Fire op hem, allen hebben problemen met scoren.

Ivanovic: Ook Branislav Ivanovic heeft een aflopend contract bij Chelsea. In de nieuwe formatie van Conte komt hij niet aan spelen toe. Met zijn 32 jaar en 261 wedstrijden bij de Engelse grootmacht heeft Ivanovic een indrukwekkende carrière. MLS-clubs willen graag dat hij die bij hen voortzet. Columbus Crew, Seattle Sounders, New York Red Bulls en New England Revolution willen de Serviër graag halen, alleen moeten ze dan wel snel zijn, want Ivanovic wordt ook gelinkt aan FC Barcelona.

Touré: Yaya Touré staat ook op dit lijstje. De man uit Ivoorkust is 33 jaar en speelt nauwelijks onder Pep Guardiola. Aangezien zijn contract afloopt en hij bij Manchester City speelt, zal hij hoogstwaarschijnlijk de overstap maken naar dochterclub NYCFC. Maar ook Portland, LA, Dallas en Columbus willen de 102-voudig international.

Schöne: Lasse Schöne is misschien nog wel de meest opvallende naam in dit lijstje. Toen hij naar Ajax ging, was hij vaak bepalend voor het team en de afgelopen wedstrijden lijkt dat weer zo te zijn. Hij is op het moment ”mister Ajax”, niemand in de hele selectie straalt meer Ajax uit dan Schöne. Het is daarom vreemd dat Ajax zijn contract niet verlengt. Seltzer meldt wel dat er nog nieuwspublicaties zijn van deze interesse. Schöne past wel in het plaatje dat NYCFC wil: een middenvelder met ervaring, vrijentrappenspecialist en onder de 30 jaar. Schöne zal hoogstwaarschijnlijk een DP-contract aangeboden krijgen, waardoor hij meer zal verdienen dan bij Ajax.

Voor de volledige lijst is hier de link van Greg Seltzer:

http://www.mlssoccer.com/post/2017/01/02/greg-seltzer-11-potential-europe-based-transfer-targets-mls-clubs

 

Advertentie