Real Betis maakte eergisteren bekend dat het een akkoord heeft bereikt met Chelsea omtrent de beëindiging van de uitleenbeurt van Charly Musonda Jr. De Belgische belofte-international krijgt nu van coach Antonio Conte gedurende enkele weken zijn kans om zich op training te bewijzen bij “The Blues”.

Volgens vader Musonda beslist Conte daarna zelf over het lot van het goudklompje. Musonda Sr. lijkt bovendien geen oren te hebben naar een uitleenbeurt aan een Belgische club. Daarmee drukt hij meteen de speculaties over een tijdelijke terugkeer naar Anderlecht de kop in. Hij voegt er aan toe dat er deze transferperiode twee opties zijn. “Ik geloof niet dat Chelsea mijn zoon nu nog naar de Belgische competitie wil zien gaan. Er is wel interesse van AS Roma. Zoals het er nu naar uitziet blijft Charly ofwel bij Chelsea, ofwel wordt hij tot het einde van het seizoen uitgeleend aan Roma.”

De nog altijd maar twintigjarige Musonda Jr. werd sinds eind januari 2016 door Betis gehuurd van Chelsea. In zijn eerste halve seizoen mocht het talent maar liefst 16 keer opdraven en maakte hij indruk op pers en publiek met zijn dynamiek en dribbels. De huurovereenkomst werd tijdens de zomer met een jaar verlengd, maar dit seizoen liep het echter heel wat minder.

Onder de nieuwe coach Poyet en diens opvolger Sánchez sprokkelde hij in La Liga slechts 265 minuten bij elkaar in 8 matchen. Na een knieblessure in oktober en de daaropvolgende revalidatie bij moederclub Chelsea mocht hij nog 1x invallen, tegen Las Palmas. In die wedstrijd moest Musonda een zware tackle ondergaan, waardoor hij nadien weer pijn kreeg aan de knie. Sindsdien speelde hij geen minuut meer bij Betis, en haalde Chelsea hem begin december opnieuw terug naar Londen. Aan het Spaanse sprookje leek toen al een einde te komen, wat dus gisteren bevestigd werd door beide clubs.

De jongste der Musonda’s trok in 2012 (hij is dan amper 16) met het etiket van goudklompje op zijn voorhoofd en in het gezelschap van zijn twee broers naar Chelsea. Hij loste de verwachtingen daar meteen in met een sterk seizoen bij de U18. Bovendien was hij nadien dé smaakmaker in het beloftenelftal dat onder meer de UEFA Youth League en de landstitel in Engeland won. Zijn grote droom, een doorbraak bij Chelsea (voor Charly Jr. zelf mag het ook Barcelona of Real Madrid zijn), laat voorlopig nog op zich wachten.

Musonda is echter niet gedesillusioneerd door de afloop van zijn verhaal bij Betis. De blessurepech en het mindere seizoen hebben geen negatieve invloed op de zelfzekerheid van het dribbelwonder, integendeel. Hij straalt meer vastberadenheid uit dan ooit tevoren. Want, zo heeft hij zelf altijd gesteld, slagen zal hij.

Advertentie