3 miljoen euro, zoveel mocht de nieuwe doelman van KAA Gent gaan kosten. Dat Gent aan een nieuwe goalie toe was, is geen verrassing. De eerder overgekomen Zweeds
e Jacob Rinne loste zijn verwachtingen niet in en de jonge Yannick Thoelen bleek nog vaak te onervaren om titularis te worden onder de lat van KAA Gent.  Dus neemt KAA Gent nu weer zijn portefeuille boven en haalde het grof uit: Lovre Kalinic moet de nieuwe man worden onder de lat bij KAA Gent, vandaag gaf hij meteen ook zijn eerste interview.


Wie is Lovre Kalinic nu eigenlijk? Een Kroaat, 2,01m hoog en een felbegeerde doelman op de transfermarkt. Niet alleen KAA Gent zat achter de doelman aan, ook clubs in Engeland, Frankrijk en zelf RSC Anderlecht aasden op de jonge Kroaat, maar KAA Gent trok uiteindelijk aan het langste eind. Op de vraag waarom hij voor Gent koos was Kalinic heel duidelijk:  “Ik heb de juiste keuze gemaakt. Dit is een belangrijke stap met het oog om de nationale ploeg. De Kroatische competitie is nog steeds minder aangeschreven dan de Belgische. Dit was dan ook het beste moment op de stap te zetten.”

Afbeeldingsresultaat voor lovre kalinic kaa gent

Aan zelfvertrouwen ontbreekt het niet bij de Kroaat. Door zijn grootte zullen ballen in de lucht normaal gezien geen probleem mogen zijn voor hem, zegt de interviewer, maar als men vraagt naar zijn reflexen zegt hij dit: “Je zal wel zien, ik zal het wel bewijzen. Ik heb geen problemen met mijn reflexen.” De fans hopen alvast dat hij de waarheid verteld, want Gent was dringend op zoek naar een doelman met goede reflexen.

De doelman laat bovendien uitschijnen dat hij veel zin heeft in dit avontuur. Hij wil de club vooruithelpen en het beste van zichzelf naar voren halen. Bovendien is Kalinic onder de indruk van het nieuwe stadion van Gent, hij kijkt er ook naar uit om met de vele goede spelers van Gent te werken. Eindigen doet hij met “We are one family”. Zo te zien kent hij de slogan van de club al goed uit zijn hoofd.

Het interview kan u hier bekijken, met meteen ook een interview van de andere aanwinst Samuel Kalu:

Interview met Lovre Kalinic en Samuel Kalu

 

 

 

Advertentie