Cercle heeft haar eerste driepunter van het seizoen behaald. Het won gisteren in een mistig Jan Breydel met 2-1 tegen Tubize. “Les Sang et Or” eindigden de wedstrijd met 9, na 2 smerige rode kaarten. Cercle klimt zo naar plaats 4 in de tweede periode op vier punten van leider Roeselare. In het algemeen klassement stijgt de Vereniging (voorlopig) naar de 6de plaats op 4 punten van de 4de, AFC Tubize. 

Zoals we in de voorbeschouwing zeiden, moest er gewonnen worden voor Cercle. Anders konden de Bruggelingen de top 4 helemaal vergeten. Cercle deed wat het moest en het won van de Waals-Brabanders. Cercle komt nu op 3 punten van Tubize. Met in het achterhoofd dat de laatste wedstrijd van de reguliere competitie in en tegen Tubize is, is alles dus nog mogelijk. Fans van Groen-Zwart mogen dus nog hopen. Al won Cercle maar met het kleinste verschil en in de laatste minuten.

Het was mistig op Jan Breydel, er was zoveel mist dat je de supporters van Tubize niet kon zien zitten. Of dat kwam omdat er bijna niemand zat, laten we in het midden. De schrik bij de supporters zat er wel in, een maandje wachten op een wedstrijd van je favoriete voetbalploeg en dan op het laatste moment moeten horen dat het afgelast is. Afgelast werd het niet, een spektakelmatch werd het wel.

De eerste goal van de wedstrijd was dan ook een pareltje. Yagan trapte de 1-0 van buiten de 16 over – een te ver uitgekomen – Beunardeau.

Megan Laurant wistte in de 36e minuut de  goal van Yagan uit, Cercle verslapte na het openingsdoelpunt en moest dat met een tegendoelpunt bekopen.

Wat toch weer opviel deze wedstrijd is de arbitrage. Neen, een thuifluiter was het zeker niet. Maar toch gaf hij Tubize 2 rode kaarten. In de laatste minuten nog wel. In de 87e minuut kreeg Keita na een smerige en gevaarlijke tackle een tweede geel. Amper een minuutje later vierde het Jan Breydelstadion een tweede keer. Genk-huurling Bertacinni trapte de bal net naast Beurnardeau, preciesiewerk.

Bertacinni vierde zijn goal iets té uitbundig, geel was zijn deel

In de 91e minuut kreeg Touré ook nog rood na een schandalige slag in het gezicht van Cercle-speler Mathieu Maertens. Cercle speelde de wedstrijd simpel uit en zo bleven de drie punten in Brugge.


Alles kan dus nog voor de Bruggelingen, volgende week zondag krijgen ze alvast een lastige tegenstander voorgeschoteld. Antwerp komt op bezoek.

Vandaag speelt Leuven nog op het veld van Union en gaat Lommel op bezoek bij Lierse.

 

Advertentie