David Neres moet de flink uitgedunde voorhoede van Ajax nog deze winter komen versterken. Technisch directeur Marc Overmars heeft een eerste bod in Brazilië neergelegd.

El Ghazi is dicht bij een overgang naar het Franse Lille. Hij speelde de wedstrijd tegen PEC Zwolle nog wel, maar de verwachting is dat hij binnen afzienbare tijd in Frankrijk tekent. Ook door het feit dat Bertrand Traoré uitkomt in de Afrika Cup voor Burkina Faso en de blessure van talent Vaclav Cerny lijkt de komst van een nieuwe aanvaller noodzaak.

David Neres maakte pas in oktober 2016 zijn debuut voor het eerste elftal van São Paulo en heeft nu 8 wedstrijden in de benen. Hierin scoorde hij 3 keer. Verder is hij jeugdinternational van Brazilië onder 20 en won hij vorig seizoen de Copa Libertadores voor reserveteams.

Aangezien Ajax deze winter al ruim twintig miljoen heeft verdiend aan uitgaande transfers (Antonucci, Bazoer, Gudelj en binnenkort ook El Ghazi) lijkt de transfersom wel op te hoesten door de Amsterdammers.

Advertentie